Home Over EBN Onze Organisatie

De EBN organisatie

Bij EBN werken ruim 160 professionals die specialistische kennis hebben: in de diepte op het gebied van de Nederlandse ondergrond, in de breedte op het gebied van het energiesysteem en ervaring met langjarige publiek-private samenwerkingsverbanden.

Wat is de rol van EBN?

We zien het als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de Nederlandse klimaatambities. Dit doen we door bij te dragen aan de verduurzaming van de traditionele gaswaardeketen. EBN kan in de gehele keten haar invloed aanwenden door partijen samen te brengen en door kapitaal, infrastructuur, kennis en expertise in te brengen in concrete projecten. Richting het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft EBN een adviserende rol vanuit haar kennis van de ondergrond en de gaswaarde- en energiewaardeketen.

EBN wil via haar bedrijfsactiviteiten een wezenlijke bijdrage leveren aan CO2-reductie en een klimaatneutraal energiesysteem. Op dit moment voorziet aardgas nog in ongeveer 40 procent van ons energieverbruik. EBN ondersteunt de winning van Nederlands aardgas zolang er nog nationale vraag naar aardgas is. Hierdoor is minder gasimport nodig wat onder meer gunstig is voor de CO2-footprint. Tegelijkertijd zet EBN zich in voor het versterken van de aardwarmtesector en het versnellen van de ontwikkeling van aardwarmte. Ook is EBN actief in de ontwikkeling van CO2-opslag. EBN verkent de mogelijkheden voor ondergrondse energieopslag en andere bouwstenen voor verduurzaming zoals de ontwikkeling en productie van waterstof en groen gas. Zo geeft EBN energie aan de transitie naar een klimaatneutraal energiesysteem in 2050.

Hoe is EBN georganiseerd?

EBN heeft uitsluitend activiteiten in Nederland. De circa 160 medewerkers werken allemaal vanuit het kantoor in Utrecht. EBN heeft een directie en een raad van commissarissen (RvC). EBN is georganiseerd in zes multidisciplinaire thema’s: E&P (Exploration & Production) Assets, Exploratie, Geo-energie, Carbon Capture Utilisation & Storage (CCUS), Advies & Innovatie en Geotechnische Operaties.

 

organogram EBN 2022

De ondersteunende afdelingen zijn: Human Resources, Support & Facility, Legal, Communications & Public Affairs, Accounting & Reporting (inclusief Internal Audit), Treasury en Information Management & Procurement. Specialistische disciplines komen binnen EBN samen in vakgebieden Management, Reservoir Engineering, Business Finance, Markt en Beleidsontwikkeling, Facility Engineering en Geoscience.

Wat zijn de EBN kernwaarden?

Binnen de EBN organisatie is er naast aandacht voor technische expertise ook specifieke aandacht voor competenties op het gebied van de sociaal-maatschappelijke kant van de energietransitie. Onze medewerkers staan voor de publieke zaak, creëren verbinding en zetten zich in om economische en maatschappelijke waarde toe te voegen aan alle activiteiten waarin wij actief zijn. Onze medewerkers durven voorop te lopen. Kernwaarden die passen bij een cultuur die inzet vraagt en energie geeft aan de energietransitie

Interesse in werken bij EBN?

Help jij de energietransitie te versnellen door een te bijdrage leveren aan een duurzame toekomst? Kijk onder ‘Werken bij EBN’ voor informatie over onze vacatures en maak kennis met de verhalen van onze medewerkers.

Vraag hetonze expert

Heeft u een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met Monique Wesly.

Stel uw vraag
Foto van Monique Wesly
Blijf op de hoogte van events en nieuws
Meld je aan voor onze mailingen.