Home Podcasts
Beluister onze Podcasts

EBN Podcasts

Met podcasts over de energietransitie voedt EBN de geïnformeerde dialoog. Onderstaand een overzicht van onze verschillende podcasts. Hierin vertellen wij vanuit verschillende kanten het verhaal van de energietransitie. Wat zijn de dilemma’s, wat zijn de kansen en wat is er allemaal nodig voor een succesvolle transitie.

Naast podcasts maakt EBN ook de periodieke talkshow Transition Talks. Een regelmatig terugkerend goed gesprek over de stand van zaken van de energietransitie.

Serie - Over energietransitie gesproken

In vijf podcasts duiken we in het verhaal achter de energietransitie. Beluister onderstaand naar de afleveringen. Of volg de serie in jouw favoriete podcast app zoals Apple Podcasts, Spotify of Google Podcasts.

1: Duurzame Warmte

2: De energietransitie op de Noordzee

3: Misverstanden over de energietransitie

4: Educatie over de energietransitie

5: Opiniemakers over de energietransitie

Podcast - Dimensies van de energievoorziening

In deze EBN podcast rond de energietransitie praten Laurens de Vries (TU Delft), Olof van der Gaag (NVDE) en Barthold Schroot (EBN) met presentator Marcel Hoenderdos (EBN) over de verschillende dimensies van de zogeheten ‘badkuip’. Luister wat zij te zeggen hebben over energiebesparing, de noodzaak tot snel verduurzamen en waarom de importafhankelijkheid best op te lossen is. Deze podcast is onderdeel van bij het EBN Jaarverslag 2021.

Podcast - Passie voor Energieopslag

Thijs Huijskes (EBN) en Joris Koornneef (TNO) werken samen aan grootschalige energieopslag. In deze podcast vertellen zij met passie over hoe hun werk bijdraagt aan de energietransitie en het duurzame energiesysteem van de toekomst. Deze podcast is onderdeel van bij het EBN Jaarverslag 2020.

Vraag het onze expert

Communicatie Stel jouw vraag
Vraag hetonze expert

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Stel jouw vraag