Home CO2-opslag Carbon Storage Dialogues

Carbon Storage Dialogues

De ontwikkelingen op het gebied van CCS in Nederland volgen elkaar in een rap tempo op. De ‘Carbon Storage Dialogues’ van EBN zijn expert level events waarbij kennis en inspirerende ervaringen omtrent CO2-opslag worden gedeeld en de spelers in de sector samengebracht. Onderstaand informatie over de events die reeds plaatsvonden.

#5 Ontwikkeling van CCS in maatschappelijk perspectief

Nu de (meeste) technische en financiële barrières zijn overwonnen, wordt het maatschappelijk perspectief op CCS relevanter dan ooit. Zeker in het licht dat CCS niet meer als tijdelijke optie wordt gezien voor de zware industrie, maar ook op de lange termijn met koolstofverwijdering negatieve emissies kan realiseren. Daarom was het thema van deze 5e editie van de Carbon Storage Dialogues: ‘Ontwikkeling van CCS in maatschappelijk perspectief.’

Download de presentaties van de keynote sprekers

#4 Klaar om op te schalen?

Tijdens deze vierde editie op 12 oktober 2023 stond het thema ‘Ready to scale up’ centraal en bespraken we met (onder andere) The Crown Estate, het Noorse Ministerie van Petroleum en Energie, Gasunie, Porthos, Aramis en Neptune hoe we de implementatie van grootschalige CCS kunnen versnellen.

Download de presentaties

#3 Cross border

Op 16 februari 2023 vond de derde Cabon Storage Diaglogues plaats. Bekijk hier de sfeerimpressie en download de presentaties.

 

Download de presentaties

#2 Market Outlook

Op 13 oktober 2022 vond de tweede Carbon Storage Dialogues plaats. Bekijk hier de sfeerimpressie en download de presentaties.

Kijk de presentaties terug

#1 Kennismaken en kennis delen

Op 16 juni 2022 was de eerste editie van de Carbon Storage Dialogues. We kijken terug op een succesvolle en inspirerende dag met interessante presentaties en levendige discussies. Een dag waarop veel (oud) bekenden elkaar weer troffen en nieuwe kennismakingen plaatsvonden. Onderstaand kunt u een sfeerimpressie terugkijken en treft u links aan naar alle presentaties.

Kijk de presentaties terug

Vraag het onze expert

Berte Simons Business Unit Director Stel jouw vraag
Vraag hetonze expert

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met Berte Simons, Business Unit Director CO2 transport en opslagsystemen.

Stel jouw vraag