Home Groen gas Groen gas en EBN
Afbeelding toont bollen in een veld gevuld met groen gas

EBN richt zich op het versneld opschalen van groen gas

Bij het opschalen van groen gas draait onze rol om drie essentiële bouwstenen voor het groen gas systeem: biogrondstoffen, productielocaties en innovatie.

Kennis en ervaring inzetten

Als deelnemer in veel mijnbouwlocaties verkent EBN of de productie van groen gas is in te passen op bestaande mijnbouwlocaties in Nederland. Daartoe zijn we betrokken bij de ontwikkeling van groen gas op diverse mijnbouwlocaties. Met de kennis en ervaring die wij hiermee opdoen staan we (toekomstige) groen gas operators bij in de realisatie en het opschalen van groen gas productielocaties.

Focus op bestaande mijnbouwlocaties

Bestaande mijnbouwlocaties en de bijbehorende leidingen kunnen worden ingezet om de productie van groen gas versneld op te schalen. Niet alleen is de fysieke ruimte beschikbaar, ook maken de aanwezige gasinfrastructuur, de veelal aanwezige zware elektriciteitsaansluiting en de bekendheid van de omgeving met het industriële karakter van het terrein, het vaak mogelijk om sneller dan elders tot realisatie van een project te komen.

Groen gas installatie North Star

Op de voormalige mijnbouwlocatie GZI Emmen (Gas Zuiverings Installatie Emmen) ontwikkelen Engie, Shell en EBN groen gas installatie North Star. North Star maakt deel uit van de groene energiehub GZI Next.

Inzicht beschikbaarheid biogrondstoffen

Om de beoogde jaarlijkse productie van 2BCM vanaf 2030 in Nederland te verwezenlijken, is het belangrijk om te weten hoeveel en welke biogrondstoffen er precies beschikbaar zijn in Nederland. EBN houdt bij waar in Nederland welke biogrondstoffen beschikbaar zijn. Zo ontstaat meer inzicht in waar in Nederland groen gas het best kan worden ontwikkeld.

EBN initieert en ondersteunt daarom innovaties die bijdragen aan de verduurzaming van de gaswaardeketen, inclusief het versneld opschalen van de groen gas productie in Nederland.

Vraag het onze expert

Foto van Erwin Niessen, Facility Engineer bij EBN
Erwin Niessen Lead Bio Energy Development Stel jouw vraag
Vraag hetonze expert

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met Erwin Niessen.

Stel jouw vraag
Foto van Erwin Niessen, Facility Engineer bij EBN