CO2-opslag
Wereldwijd is er brede overeenstemming dat we de opwarming van de aarde moeten tegengaan. Daarvoor is een drastische vermindering van CO2-uitstoot nodig.
Nederland wil dat de emissie in 2030 zestig procent minder is dan in 1990 en in 2050 tot nul gereduceerd is. Om de energietransitiedoelen te bereiken, zijn tal van oplossingen nodig, zoals de transitie naar duurzame energiebronnen, energiebesparing, hergebruik van materialen en de afvang en opslag van CO2 (Carbon Capture and Storage, CCS).
-
Wat is CO2?
CO2 is noodzakelijk voor het leven op de aarde. Echter, wanneer er te veel CO2 in de lucht komt, dan heeft dat grote gevolgen voor onze planeet.
Meer over wat CO2 is en doet -
CO2-opslag in Nederland
EBN is actief betrokken bij de ontwikkeling van CO2-opslag op de Noordzee. Hiervoor ontwikkelen wij de projecten Porthos en Aramis.
Meer over CO2-opslagprojecten -
CO2-opslag en veiligheid
Voor het veilig transporteren en opslaan van CO2 worden verschillende maatregelen genomen.
Meer over veilige CO2-opslag -
Ontwikkeling van CO2-transport en -opslag
In Nederland wordt infrastructuur voor het transport en de opslag van CO2 voorbereid.
Meer over de ontwikkeling van CO2-transport en -opslag -
Kennis over CO2-opslag
In de EBN Kennisbank zijn verschillende rapporten en publicaties opgenomen met kennis over CO2-opslag in Nederland.
Bekijk de publicaties in de EBN Kennisbank -
Carbon Storage Dialogues
De ontwikkelingen op het gebied van CO2-oplag in Nederland volgen elkaar in een rap tempo op. Tijdens de 'Carbon Storage Dialogues’ van EBN worden kennis en inspirerende ervaringen gedeeld.
Onze expert-level events over CO2-opslag
Heb jij een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met Berte Simons, Business Unit Director CO2 transport en opslagsystemen.
Stel jouw vraag