Home Transition Talks
Home Transition Talks

Transition Talks

Hét gesprek over de voortgang van de energietransitie

Waar staan we in Nederland als het gaat om de energietransitie? Wat gaat goed? En wat kan of móet beter? In de periodieke talkshow ‘Transition Talks’, gaat presentator Marcel Hoenderdos in gesprek met de betrokken partijen in het veld.

Uitzending donderdag 9 juni 2022

Donderdag 9 juni, van 16.00 – 17.15 uur is er weer een nieuwe Transition Talks: de hybride talkshow van EBN en partners waarin hét gesprek over de energietransitie wordt gevoerd.

U bent van harte welkom om de Transition Talks online te volgen of live, op locatie bij EBN in Utrecht centrum, met een netwerkborrel na afloop.

Transitie-trilemma’s

Hoe je het ook wendt of keert: Betaalbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn – bewust of onbewust – de criteria waarlangs politiek, bedrijfsleven én de maatschappij al jarenlang keuzes maken als het gaat om de energietransitie. Alleen: anno 2022 lijken die keuzes onder invloed van de actualiteit en geopolitieke ontwikkelingen, steeds vaker haaks op elkaar te staan.

Tijdens deze Transition Talks bespreken we met onder meer Marc Londo (Inhoudelijk Directeur NVDE) en Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) hoe zij daarnaar kijken en zoomen we in op de belangrijke ‘transitie-trilemma’s’ van dit moment. Als extra inbreng voor het gesprek is er actueel onderzoek onder de Nederlandse bevolking. Ondernemer Chris de Ruyter van Steveninck  (CEO van ONE-Dyas) vertelt over de plannen van zijn bedrijf. Aniek Moonen (onder meer voorzitter Jonge Klimaatbeweging) doet een oproep en met vaste gast Ed Nijpels (voorzitter Voortgangsoverleg Klimaatakkoord) bespreken we zoals gebruikelijk de actualiteit. Cabaretier Andries Tunru verzorgt een prikkelend intermezzo.

Uw inbreng is welkom!

Wij zijn benieuwd welke keuzes volgens ú niet onbesproken mogen blijven deze uitzending? Mail uw inbreng naar transitiontalks@ebn.nl en we nemen dit mee in de uitzending.

Aanmelden

Meld u hier aan voor de Transition Talks op 9 juni.

Logo Transition Talks

 

 

 

Transition Talks is een initiatief van EBN en wordt ondersteund door het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, NVDE en Stichting Natuur & Milieu.

Kijk de eerdere uitzendingen terug