Home Events Week van de Aardwarmte 2022 Is de eindgebruiker te overtuigen van nut en noodzaak van (collectieve) duurzame warmte?

Is de eindgebruiker te overtuigen van nut en noodzaak van (collectieve) duurzame warmte?

Bestuurders, politici en beleidsmakers door het hele land zetten zich keihard in voor het slagen van de energietransitie. Inzet van duurzame warmte, bijvoorbeeld op basis van aardwarmte, kan de warmtevraag in de gebouwde omgeving snel verduurzamen. Maar zijn bewoners als eindgebruiker wel voldoende overtuigd van de nut en noodzaak? En hoe voorkomen we dat door de energie- en warmtetransitie de kloof tussen arm en rijk niet verder toe gaat nemen.

Klik hier en meld je aan!

In deze dialoogtafel gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als:

  • In hoeverre is er daadwerkelijk ruimte voor keuzevrijheid op gemeentelijk en individueel niveau binnen een grootschalige landelijke transitie? Gaat het puur om het leggen van accenten of kun je echt duidelijke eigen keuzes maken?
  • Is de eindgebruiker voldoende in staat deze keuze te maken, hoe kan deze geholpen worden bij het maken van de benodigde afweging?
  • Wil ‘de eindgebruiker’ wel betrokken worden? Of is dat slechts een geëngageerde minderheid en is het merendeel niet geïnteresseerd en wil zij simpelweg ontzorgd worden? Hoe ga je om met dat verschil?
  • Hoe maak je de positieve impact van de transitie voor de individuele eindgebruiker inzichtelijk, of is deze door omvang van de transitie voor hen te ongrijpbaar?
  • Hoe ga je om met het verschil tussen eigen woningbezitters die via de duurzaamheidshypotheek vrij makkelijk investeren in verduurzamingsmaatregelen tegenover de huurder van een sociale huurwoning die afhankelijk is van de woningcorporaties?
  • Welke rol spelen gemeenten, woningcorporaties en lokale energie-cöorporaties hierin?
Wanneer

13 september 2022
15:30 - 16:45 uur

Locatie

Online of bij EBN te Utrecht

Kosten deelname

Gratis

Voor wie
Politici, bestuurders en beleidsmakers bij overheden, woningcorporaties en (lokale) energie- en warmtebedrijven

Soort event
Dialoogtafel

Logo van Week van de Aardwarmte 2022 op ondergrond
Bekijk nu het programma
Lees meer