Home Events Terugblik: Transition Talks #2 – Zo werkt Energie in Nederland
Terugblik

Transition Talks #2 – Zo werkt Energie in Nederland

De tweede online editie van Transition Talks stond op 29 juni 2021 in het teken van de lancering van ‘Zó werkt energie in Nederland’. Hét standaardwerk over het energiesysteem in Nederland, samengesteld door 21 partijen in en om de energiesector. Voor alle professionals en beslissers die met energie aan de slag gaan. Kijk via deze pagina de complete live stream terug.

Programma van deze Transition Talks

  • Ed Nijpels bespreekt in zijn vaste rubriek ‘In het nieuws’ de actualiteiten rond de energietransitie en doet een oproep voor een spoedwet.
  • Een goed gesprek’ over de nieuwe energiewet, met Annelies Huygen (TNO), Leon Straathof (Energie Samen), Gertjan Lankhorst (VEMW) en Menno Snel (NOGEPA).
  • Gesproken column van Ronald Giphart.
  • ‘Een goed gesprek’ met onder andere Diederik Samsom over de vraag welk doel Nederland kiest, nu de EU de ambitie heeft verhoogd naar 55% CO2-reductie.
  • Energietransitie in de praktijk: Jeroen de Jong van Baas B.V. vertelt hoe zij met hun bedrijf bijdragen aan de energietransitie.

Logo Transition Talks: blauwe spraakwolk met twee pijlen en blauw tekst: Transition Talks

Transition Talks is een initiatief van EBN en wordt ondersteund door het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, NVDE en Stichting Natuur & Milieu.

Kijk de uitzending terug

Bestel "Zo werkt Energie in Nederland"