Home Events Transition Talks #4: Transitie-trilemma’s
Terugblik:

Transition Talks #4: Transitie-trilemma’s

Hoe je het ook wendt of keert: Betaalbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn – bewust of onbewust – de criteria waarlangs politiek, bedrijfsleven én de maatschappij al jarenlang keuzes maken als het gaat om de energietransitie. Alleen: anno 2022 lijken die keuzes onder invloed van de actualiteit en geopolitieke ontwikkelingen, steeds vaker haaks op elkaar te staan.

Tijdens deze Transition Talks bespraken we met onder meer Marc Londo (Inhoudelijk Directeur  NVDE) en Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) hoe zij hiernaar kijken en zoomden we in op de belangrijke ‘transitie-trilemma’s’ van dit moment. Als extra inbreng voor het gesprek was er actueel onderzoek onder de Nederlandse bevolking. Chris de Ruyter van Steveninck (CEO van ONE-Dyas) vertelde over de plannen van zijn bedrijf. Aniek Moonen (onder meer voorzitter Jonge Klimaatbeweging) deed een oproep en met vaste gast Ed Nijpels (voorzitter Voortgangsoverleg Klimaatakkoord) bespraken we zoals gebruikelijk de actualiteit. Cabaretier Andries Tunru verzorgde een prikkelend intermezzo.

Logo Transition Talks: blauwe spraakwolk met twee pijlen en blauw tekst: Transition Talks

Transition Talks is een initiatief van EBN en wordt ondersteund door het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, NVDE en Stichting Natuur & Milieu.

Kijk de uitzending terug

Bekijk eerdere uitzendingen

Bekijk nu het programma
Lees meer