Home Feiten en cijfers Infographic

Infographic 2024

Belangrijke voorwaarden voor de energietransitie

Dinsdag 16 januari 2024 werd traditiegetrouw de infographic ‘Energie in cijfers 2024’ gepresenteerd tijdens het EBN Energieontbijt in het bijzijn van ruim 300 professionals uit de klimaat- en energiesector.

De 8e editie van de infographic wordt uitgebracht in een jaar waarin het klimaatdoel van 2030 voor het eerst in zicht is. Maar, er moet nog veel gebeuren. Daarom focust de Infographic 2024 op de belangrijke feiten en cijfers over ons energiesysteem én op dat wat er nodig is om de transitie te laten slagen.

Belangrijke voorwaarden voor de transitie

Mede op basis van de input van experts is een selectie gemaakt van tien belangrijke voorwaarden voor het slagen van de transitie. Drie voorwaarden worden nader belicht op de achterzijde van de infographic: beschikbaarheid van kritieke grondstoffen, voldoende flexibiliteit en benodigde infrastructuur.

Historische energiecijfers

Voor iedereen die zich wil verdiepen in de cijfers over het energieaanbod en -verbruik van 1990 tot nu. Bekijk de historische energiecijfers van een bepaald jaar of over een specifieke periode op www.energieinnederland.nl 

Infographic voor jongeren

Met de infographic wil EBN stimuleren dat de dialoog over de energietransitie wordt gevoerd op basis van de juist feiten en cijfers. Vanuit het besef dat deze dialoog door een steeds bredere groep Nederlanders wordt gevoerd en in het kader van haar 50-jarige bestaan heeft EBN dit jaar ook een infographic specifiek voor jongeren ontwikkeld. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met diverse leerkrachten en leerlingen en Darel Education en Number 5 Foundation. Lees meer over de infographic voor jongeren.

Vraag het onze expert

Foto van Barthold Schroot
Barthold Schroot Strategic Advisor Energy Transition Stel jouw vraag

Bestel een gedrukt exemplaar

Vraag hetonze expert

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met Barthold Schroot.

Stel jouw vraag
Foto van Barthold Schroot