Bas Brouwer financieel directeur Energie Beheer Nederland (EBN)
Utrecht, 5 september 2019. Bas Brouwer treedt als financieel directeur toe tot de directie van Energie Beheer Nederland (EBN). Hij volgt daarmee Jan Boekelman op die de organisatie medio dit jaar heeft verlaten.
Bas Brouwer (46) heeft een lange staat van dienst in de energiesector en bij EBN. Zijn brede ervaring heeft hij opgedaan in verschillende functies en rollen. Bij EBN is hij in 2008 gestart als business controller van de zogeheten onshore asset portfolio. Daarna is hij in diverse leidinggevende functies verantwoordelijk geweest voor onder meer verkoop, commercieel management en business development alsook voor de ontwikkeling en deelnamestrategie van EBN in het Gasgebouw en advisering daarover – en over de herziening daarvan – aan het ministerie van EZK. Het laatste jaar is Brouwer verantwoordelijk voor Accounting & Reporting, Internal Audit en Risk Management.
Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN: ‘Ik ben bijzonder verheugd dat we deze uitermate belangrijke positie in onze organisatie intern hebben kunnen invullen. Met de brede en diepgaande ervaring die Bas de afgelopen jaren heeft opgedaan is hij zonder meer de geschikte kandidaat voor de functie van financieel directeur. EBN bevindt zich in een belangrijke fase van haar ontwikkeling. De kwaliteiten van Bas sluiten uitstekend aan bij onze ambities.
Naast Jan Willem van Hoogstraten (CEO) en Bas Brouwer (financieel directeur) bestaat het directieteam van EBN uit Berend Scheffers (directeur Technologie en Strategie).
Bas Brouwer start per 14 oktober in zijn nieuwe functie.
Over Energie Beheer Nederland (EBN)
Energie Beheer Nederland (EBN) is een bedrijf in de energiesector waarvan de aandelen voor 100% in handen zijn van de Nederlandse staat. Een zogeheten beleidsdeelneming, ressorterend onder het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. EBN is 56 jaar geleden opgericht om het belang van de overheid te vertegenwoordigen bij de winning van energie – in eerste instantie olie en gas – uit de Nederlandse ondergrond. EBN heeft unieke kennis van die ondergrond. In het licht van de ontwikkeling naar een duurzame energievoorziening in Nederland ziet EBN het ook als haar taak om de energietransitie te helpen versnellen en met haar kennis bij te dragen aan vernieuwing van het energiesysteem. Daartoe maakt EBN zelf een transitie door en richten wij ons steeds meer op duurzame energieoplossingen zoals aardwarmte en CO2-opslag. Daarbij werken wij altijd vanuit het publieke belang: ons werk dient de hele Nederlandse samenleving. Veiligheid, duurzaamheid en innovatie staan daarbij voorop.
EBN is met ruim 125 collega’s gevestigd in Utrecht.