Directie van EBN

De directie van EBN bestaat uit CEO Jan Willem van Hoogstraten, Director Finance Jan Boekelman en Director Strategy & Technology Berend Scheffers.

Jan Willem van Hoogstraten

Jan Willem van Hoogstraten is per 1 maart 2016 aangetreden als CEO van EBN. Hij geeft leiding aan het directieteam en onderhoudt contacten met de raad van commissarissen en de aandeelhouder. Hij is tevens verantwoordelijk voor de afdelingen Kleine Velden, Groningen en Ontmanteling & Hergebruik. Ook beheert hij de vakgroepen HR, Legal, Business Development en Communicatie & Public Affairs.

Zijn overige functies zijn:

 • lid van de Raad van Commissarissen van GasTerra B.V., Groningen
 • lid van de Raad van Advies Clingendael International Energy Programma
 • lid van de Raad van Toezicht Energy Academy Europe

Jan Boekelman, Director Finance

Jan Boekelman is verantwoordelijk voor het financieel management van EBN. Hieronder valt Accounting & Reporting en Treasury. Verder geeft Jan leiding aan de ICT-afdeling en beheert hij de vakgroep Business Finance.

Jan Boekelman studeerde in 1985 af in Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1985 betrad hij de olie-industrie bij Shell in Rotterdam om vervolgens vanaf 1988 voor Shell naar het buitenland te worden uitgezonden. Hij is hier onder meer werkzaam geweest als CFO van Shell Suriname en Group Controller van PDO Oman. In 2000 startte hij bij Nuon als Group Controller. Jan maakte in 2009 een zijstap naar de non-profit sector en ging als Directeur HR & Finance aan de slag bij SNV Ontwikkelingsorganisatie.. Begin 2011 trad hij in dienst bij EBN als Director Finance.

Zijn overige functies zijn:

 • voorzitter van de Audit Commissie van GasTerra B.V.
 • penningmeester in het bestuur van de stichting Chimbo, Amsterdam
 • bestuurslid van Cappella Amsterdam

Berend Scheffers, Director Strategy & Technology

Berend Scheffers is primair verantwoordelijk voor het bijstaan van de CEO bij het ontwikkelen, communiceren, uitvoeren en onderhouden van strategische initiatieven van EBN. Hij geeft leiding aan de technische vakgroepen binnen EBN. De afdelingen Exploratie, Geo-Energie en Advies & Innovatie vallen onder zijn beheer.

Berend Scheffers studeerde in 1987 af in Geofysica aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1993 in Technische Fysica (Seismiek) aan de TU Delft. Vanaf 1988 werkte hij in verschillende functies bij TNO, waaronder als Geofysicus, Group Leader en Director. Van 2006 tot 2007 was hij hoofdinspecteur bij Staatstoezicht op de Mijnen. In 2007 trad hij bij EBN in dienst als Technical Manager, waar hij sinds 2011 als Director Technology het Technology team leidt. Sinds 1 september 2017 is hij Director Strategy & Technology.

Zijn overige functies zijn:

 • lid stichtingsbestuur TKI Gas
 • lid Raad van Toezicht Stichting Delft Aardwarmte Project
 • lid strategische adviesraad New Energy Coalition
 • lid Raad van Toezicht Nexstep
 • bestuurslid van World Energy Council

 

Energising
the transition

Daalsesingel 1

3511 SV Utrecht

Telefoon +31(0)30-233 90 00

E-mail ebn.mail@ebn.nl