Home Nieuws VVD zet André Bosman op aardgasdossier Groningen
26.01.15

VVD zet André Bosman op aardgasdossier Groningen

De VVD heeft André Bosman gekozen als nieuwe woordvoerder voor het politiek gevoelige dossier rond aardgaswinning in Groningen, een activiteit die de laatste periode in één adem genoemd wordt met de aardbevingsproblematiek in Noord-Nederland. Dat werd afgelopen maandag bekend. Bosman neemt het specifieke dossier over van René Leegte, die het onderwerp na ophef over een telefoongesprek over de VVD-strategie rond gaswinning naast zich neer moest leggen.

Woordvoerder bij de VVD-fractie Peter Valstar laat aan Energeia weten dat Bosman alleen het woordvoerderschap rond gaswinning in Groningen overneemt van Leegte, niet het onderwerp gas in het algemeen. En als er dan een debat is waar energiezaken aan de orde komen, waarónder Groninger gas, gaan beide Kamerleden dan aan het debat meedoen? “We gaan kijken hoe we hier verdere invulling aan geven”, zegt Valstar.

Bosman, die voor zijn politieke carrière F16-piloot was, is sinds 2010 Kamerlid en op dit moment VVD-woordvoerder op het gebied van Koninkrijksrelaties, Visserij en Defensiepersoneel. In het kader van dat eerste thema, Koninkrijksrelaties, hield Bosman zich eerder bezig met de problemen die speelde met de energievoorziening in de bijzondere Nederlandse gemeente Bonaire. Samen met Leegte diende hij hierover meermaals Kamervragen in.

(bron: energeia)