Home Nieuws Thijs van de Vooren nieuwe CFO Energie Beheer Nederland

Thijs van de Vooren nieuwe CFO Energie Beheer Nederland

Foto Thijs van de Vooren
Nieuws

Thijs van de Vooren (45) is per 15 juni 2024 de nieuwe Chief Financial Officer van Energie Beheer Nederland (EBN). Hij volgt Bas Brouwer op die heeft aangegeven zijn loopbaan buiten EBN te vervolgen na een dienstverband van 15 jaar. Van de Vooren is momenteel werkzaam bij Eneco als directeur Corporate Finance, Control & Risk.

Voor zijn periode bij Eneco (sinds 2019) was Thijs van de Vooren in verschillende financiële functies werkzaam bij onder meer Lehman Brothers en Shell. Thijs van de Vooren studeerde Civiele Techniek (TU Delft) en Business Administration (Erasmus Rotterdam). Samen met Jan Willem van Hoogstraten (CEO) en Yolande Verbeek (COO) vormt Van de Vooren de Raad van Bestuur van EBN.

Frits Eulderink, voorzitter RvC van EBN: “Allereerst willen wij Bas bedanken voor zijn waardevolle bijdrage aan EBN. Als beleidsinstrument van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is EBN enerzijds nauw betrokken bij de borging van energiezekerheid in Nederland en vervult zij anderzijds een publieke taak in het versnellen van verduurzamingsopgave. Het werkterrein van EBN als participatiemaatschappij is daarmee zeer divers. Dit vraagt om gedegen financiële bestuurlijke ervaring. Thijs heeft brede financiële ervaring in diverse functies, in binnen- en buitenland. We zijn van mening dat hij uitstekend past binnen de ambities die EBN heeft.”

Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN: “Met onze participaties in de diverse werkterreinen zoals warmte, CO2-transport en opslag en gas, zal ook aan financiële kant een grote inzet en ervaring worden gevraagd. Met het vertrek van Bas Brouwer is Thijs van de Vooren absoluut de juiste man op de juiste stoel. We zijn Bas zeer erkentelijk voor het opzetten en uitbouwen van een robuuste financiële organisatie en zijn cruciale rol bij het vullen van de gasopslagen – en daarmee de voorzieningszekerheid – na de inval van Rusland in Oekraïne. Een belangrijke en stevige basis waar Thijs met al zijn ervaring nu op kan voortbouwen.”