Home Nieuws Sharon Dijksma benoemd als commissaris

Sharon Dijksma benoemd als commissaris

Foto van Sharon Dijksma
Nieuws

Sharon Dijksma is per 5 april 2020 benoemd als lid van de raad van commissarissen van EBN. Zij neemt daarmee de vrijgekomen positie van Diederik Samsom over die per 31 oktober 2019 is overgestapt naar de Europese Commissie als kabinetschef van klimaatcommissaris Frans Timmermans. Dijksma – voormalig staatssecretaris van Economische Zaken (2012-2015) en Infrastructuur en Milieu (2015-2017) en lid van de Tweede Kamer voor de PvdA (2017-2018) – is momenteel wethouder bij de gemeente Amsterdam en heeft daar de thema’s verkeer, vervoer, water en luchtkwaliteit in portefeuille.

Dijksma heeft in 2015 namens de Nederlandse regering onderhandeld over het klimaatakkoord van Parijs en hiervoor ook getekend.

Jaap Huijskes, voorzitter RvC van EBN: “Ik ben bijzonder blij met de toetreding van Sharon Dijksma tot de Raad van Commissarissen. Met haar krijgt de RVC opnieuw een zeer ervaren en deskundig toezichthouder en bestuurder. Zij brengt onder meer uitstekende kennis en expertise mee op het gebied van de brede energie thematiek, maar ook van politiek bestuurlijke processen en een breed netwerk zowel binnen als buiten Den Haag. Daarbij sluit ze uitstekend aan bij de kennis en kunde van onze andere commissarissen. Ik zie er naar uit om met haar samen te werken.”

Sharon Dijksma zelf : “EBN kan als publieke organisatie een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Het kan daarbij de lange termijn doelen voorop stellen en samenwerkingen zoeken met andere publieke en private partijen om die doelen te verwezenlijken. Er zit bij EBN veel daadkracht en de wil om dat op te pakken. Dat spreekt me bijzonder aan en ik kijk ernaar uit om waar dat kan een bijdrage te leveren aan onze klimaatneutrale toekomst.”