Home Nieuws Sector en gemeente investeren in HBO-opleiding Olie & Gas
30.07.15

Sector en gemeente investeren in HBO-opleiding Olie & Gas

DEN HELDER (Energeia) – Brancheorganisatie Nogepa en de gemeente Den Helder investeren elk 15.000 euro in het behoud van de HBO-minor Olie & Gas van de Noordelijke Hogeschool. Eerder kreeg de opleiding geld uit Brussel, maar dat subsidieprogramma is gestopt. De colleges beginnen in september.

De steun is nodig om de meerkosten te dekken voor het organiseren van de opleiding in Den Helder in plaats van in Leeuwarden, de thuisbasis van de hogeschool. Volgens Nogepa –belangenbehartiger van olie- en gasproducerende bedrijven- en de gemeente zijn de colleges op locatie noodzakelijk, omdat het maritieme en offshorebedrijfsleven in Den Helder dringend behoefte heeft aan technisch personeel. Daarnaast draagt het initiatief bij aan de ambitie van de stad om hoger onderwijs te behouden.

De opleiding wordt ingevuld in samenwerking met de Maritime Campus Netherlands en regionale offshorebedrijven. Hoewel vooral gericht op derde- en vierdejaarsstudenten die een technische studie volgen, staat de minor onder voorwaarden ook open voor andere belangstellenden. In het komende collegejaar, dat in september begint, wordt de opleiding voor de vijfde keer gegeven. Op 31 augustus worden de aanstaande studenten door de gemeente ontvangen.

Bron: Energeia