Home Nieuws Jan Willem van Hoogstraten nieuwe CEO van EBN

Jan Willem van Hoogstraten nieuwe CEO van EBN

Nieuws

Jan Willem van Hoogstraten (51) is per 1 maart aanstaande door de minister van Economische Zaken benoemd tot de nieuwe CEO van EBN. In deze rol is Van Hoogstraten de statutair bestuurder van EBN en is hij onderdeel van en geeft leiding aan het directieteam.

Na zijn studie Mijnbouwkunde & Petroleumwinning aan de Technische Universiteit Delft was Van Hoogstraten werkzaam in de energiesector voor diverse olie- en gasmaatschappijen. Voor TAQA in Nederland was hij de afgelopen vijf jaar managing director en voorafgaand aan die positie projectdirecteur van Gasopslag Bergermeer. Hij was tevens voorzitter van NOGEPA, de koepel van olie- en gasproducenten in Nederland. “Ik vind het een grote uitdaging aan de slag te gaan bij EBN”, aldus Van Hoogstraten. “Het is een prachtige organisatie met ongelooflijk veel kennis en kunde. De komende jaren zet ik me graag in voor een energievoorziening die naast veilig, betrouwbaar en betaalbaar in toenemende mate duurzaam is.“

De benoeming van de nieuwe CEO is op voordracht van de raad van commissarissen van EBN. RvC-voorzitter Hein van Oorschot toont zich uitermate verheugd met de komst van Van Hoogstraten. “De maatschappelijke context is de afgelopen jaren sterk veranderd. Met Jan Willem van Hoogstraten hebben we een bestuurder in huis gehaald die hier uitstekend in past. Hij heeft zich in de loop der jaren zowel inhoudelijk in de E&P industrie als op politiek bestuurlijk vlak meer dan bewezen. In onze ogen kan EBN met hem met alle vertrouwen de toekomst tegemoet.” Van Hoogstraten is de opvolger van Jan Dirk Bokhoven die eind vorig jaar zijn functie heeft neergelegd.