Home Nieuws Frits Eulderink nieuwe voorzitter RvC Energie Beheer Nederland

Frits Eulderink nieuwe voorzitter RvC Energie Beheer Nederland

Foto van Frits Eulderink
Nieuws

Frits Eulderink (1961) is per 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van Raad van Commissarissen van Energie Beheer Nederland (EBN). Eulderink is sinds 2010 Chief Operating Officer van VOPAK, waarbij hij een speciale focus heeft op duurzaamheid. Binnen de RvC van EBN neemt Eulderink de rol over van Jaap Huijskes, die twee termijnen van vier jaar aan EBN was verbonden.

Voor zijn aantreden bij VOPAK bekleedde Eulderink diverse senior managementfuncties bij Shell in Nederland, de VS, Canada, Afrika en het Midden-Oosten. Hij studeerde wiskunde en astronomie aan de Universiteit van Leiden.

Gerdine Keijzer-Balde, plaatsvervangend secretaris generaal bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat: “We zijn zeer verheugd met de benoeming van Frits Eulderink. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring in de energiewereld, heeft een zeer brede blik waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Als voorzitter van de RvC kan hij voor EBN van grote waarde zijn. Tegelijkertijd nemen we afscheid van Jaap Huijskes. Tijdens zijn RvC-periode is EBN uitgegroeid tot een in veel opzichten onmisbare schakel in de energietransitie, waaraan hij in belangrijke mate heeft bijgedragen en waar we hem zeer dankbaar voor zijn.”