Home Nieuws EBN reikt Energytransition Scholarship uit

EBN reikt Energytransition Scholarship uit

Nieuws

Stijn de Flart, masterstudent aan de TU Delft, is de eerste winnaar van het Energytransition Scholarship. Deze beurs, ter waarde van 4000 euro, is een gezamenlijk initiatief van EBN en Universiteitsfonds Delft (UfD). EBN en UfD hopen met de beurs studenten te interesseren voor de uitdagingen waarvoor de Nederlandse energievoorziening de komende decennia staat, en specifiek de (mogelijke) rol van gas in de energietransitie.

Studenten leveren hiervoor een scriptievoorstel in dat zich richt op een onderwerp gerelateerd aan de Nederlandse Energievoorziening, de rol van aardgas, geothermie, de opslag van CO2 of een ander passend onderwerp. Een deskundige jury buigt zich vervolgens over de inzendingen. Stijn de Flart sprong er dit jaar uit met zijn voorstel ‘Carbon Dioxide as a resource – recycling it directy from the air’. Stijn: “We hebben op dit moment te maken met een enorme technologische en maatschappelijke uitdaging. We moeten duurzamer worden en daar wil ik graag actief aan bijdragen.”

Stijn, student Sustainable Processes & Energy Technologies aan de TU Delft, krijgt de prijs van 4000 euro en een mentorschap van EBN, op 8 december uitgereikt.