Home Nieuws EBN presenteert internationale infographic over energie

EBN presenteert internationale infographic over energie

Nieuws

De nieuwe infographic ‘Energy Worldwide Facts & Figures’, door Energie Beheer Nederland (EBN) gemaakt ter gelegenheid van het World Energy Congress, werd op de openingsdag van de WEC overhandigd aan minister Rob Jetten voor Energie en Klimaat. Dat werd gedaan door de CEO van EBN, Jan Willem van Hoogstraten, en Silke van Klaveren, Young Professional en Advisor Sustainable Gases and Storage bij EBN en nauw betrokken bij de totstandkoming van de infographic.

Mondiale energielandschap

De internationale infographic biedt een diepgaand overzicht van het mondiale energielandschap, inclusief informatie over energiebronnen, verduurzaming en emissies wereldwijd. Zo omvat het onder andere details over de diversiteit aan energiebronnen per continent en de trends in energieverbruik en emissies. Bovendien wordt de afhankelijkheid van Europa van externe energiebronnen benadrukt, samen met de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met de toepassing, winning en verwerking van kritische metalen.

Uitdagingen

Jan Willem van Hoogstraten: “Deze internationale infographic is een mooi en logisch vervolg op de nationale versie die we sinds acht jaar maken en in de energiesector inmiddels een vaste plek heeft verworven. Het is belangrijk dat de dialoog over de energietransitie, nationaal en internationaal, wordt gevoerd op basis van de juiste feiten en cijfers. Daarbij beogen we een gezamenlijk begrip te creëren van de uitdagingen en kansen in de energietransitie weer te geven.”

Rob Jetten: “Ik ben een groot voorstander van de infographics van EBN. Ze geven helder en duidelijk weer wat de feiten zijn en daarmee wat onze uitdagingen zijn in de transitie naar een duurzaam systeem. Deze internationale versie trekt dat naar een mondiaal niveau. Voor mij is het een cijfermatige bevestiging dat we met elkaar nog ongelooflijk veel werk hebben te verrichten om te komen tot dat duurzame systeem.”