Home Nieuws EBN organiseert Europees verkiezingsdebat over de Europese energie importkloof

EBN organiseert Europees verkiezingsdebat over de Europese energie importkloof

Nieuws

Samen met NVDE, Netbeheer Nederland en Energie Samen organiseert EBN op woensdag 29 mei 2024 het grote Europese Energieverkiezingsdebat in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

(Kandidaat-)Europarlementariërs Bart Groothuis (VVD), Mohammed Chahim (PvdA), Gerben-Jan Gerbrandy (D66) en de overige partijen gaan met elkaar in debat over de vraag: hoe worden we minder afhankelijk van de import van energie, hoe versterken we onze strategische autonomie en maken we onze energie betaalbaar en duurzaam?

Nederland en de Europese Unie hebben te maken met een zogenaamde ‘importkloof’: we zijn zeer afhankelijk van de import van fossiele energie, vaak uit landen met autoritaire regimes. Dit heeft niet alleen grote gevolgen voor de hoogte en de onvoorspelbaarheid van de energierekening van mensen en bedrijven, het maakt Europa ook geopolitiek kwetsbaar. Dit debat gaat over het Europese energiebeleid, en in het bijzonder over de uitdaging om onze afhankelijkheid van de import van fossiele energie te verminderen en onze strategische autonomie te versterken. Kandidaat-Europarlementariërs voeren een inhoudelijk debat over de toekomst van het Europese energiebeleid. Wie krijgt bij de Europese verkiezingen op 6 juni jouw stem?

Kom meeluisteren en meepraten op woensdag 29 mei en bestel via de website van Pakhuis de Zwijger je gratis kaarten voor het debat.