Home Nieuws EBN lanceert nieuwe infographic over Energie in Nederland

EBN lanceert nieuwe infographic over Energie in Nederland

Nieuws

Waar halen we onze energie vandaan? En waar gebruiken we het voor? En welke uitstoot van broeikasgassen komt daarbij vrij? Dat zijn enkele vragen waar vanaf nu in één oogopslag antwoorden op te vinden zijn met de infographic over het Nederlandse energiesysteem. De infographic vertelt het verhaal over de winning van energiebronnen, in- en uitvoer daarvan, welke er worden omgezet en waarvóor eindverbruikssectoren de energie verbruiken, de zogeheten energiefuncties: warmte, kracht & licht, mobiliteit en grondstoffen. Bovendien is het zichtbaar tot welke broeikasgassen dit leidt.

Vorig jaar heeft EBN een eerste stap gemaakt met de infographic “Nederland, land van Energie” en vanwege de grote behoefte die deze informatie bleek te vervullen heeft EBN een update en verdieping gemaakt. Openbare bronnen zijn ook deze keer weer leidend geweest in het samenstellen van de informatie. Door de informatie in een overzichtelijke, aansprekende infographic bijeen te plaatsen verwacht EBN dat dit het gesprek over onze energie makkelijker maakt. Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN: “We vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland een fundamentele kennisbasis heeft over energie, van schoolgaande kinderen tot ouderen. De beleidskeuzes over onze energie in de transitie hebben immers gevolgen voor iedereen. Met de infographic hopen we een bijdrage te leveren aan een geïnformeerde dialoog.”.

Om dit doel te ondersteunen heeft EBN dit jaar naast het nieuwe jaaroverzicht ook een website gelanceerd. Op de website Energie in Nederland.nl is het naast het opvragen van het jaaroverzicht bijvoorbeeld ook mogelijk om terug te kijken naar hoe ons systeem is ontwikkeld door de jaren heen. Interessante informatie is vervolgens gemakkelijk deelbaar te maken op sociale media. Zo wordt het mogelijk om het gesprek over energie zowel fysiek als via internet van een gezamenlijke feitenbasis te voorzien.