Home Nieuws EBN lanceert lespakket over de energietransitie in Nederland

EBN lanceert lespakket over de energietransitie in Nederland

Nieuws

Utrecht, 20 november 2018. – Energie Beheer Nederland (EBN) heeft in samenwerking met DST – het experience bureau een lespakket ontwikkeld over de energietransitie in Nederland, genaamd Energy City. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool ontdekken in het gratis lespakket hoe we in Nederland energie gebruiken, waar onze energie vandaan komt en wat de energietransitie is.

EBN wil als staatsdeelneming in de energiesector een significante bijdrage leveren aan de ambities ten aanzien van de klimaatdoelstellingen. EBN ziet het als haar taak om de energietransitie in Nederland te helpen versnellen. Vanuit haar maatschappelijke rol wil EBN het energiesysteem in Nederland onder de aandacht brengen bij basisschoolleerlingen van groep 7 en 8.

Leerlingen kunnen door middel van het lespakket Energy City kennis op doen van onderwerpen die te maken hebben met het energiesysteem en de energietransitie. Ze ontdekken tijdens het spelen van Energy City dat de energietransitie naar een duurzame energievoorziening zowel een maatschappelijke als technische uitdaging is.

DST – het experience bureau is expert in het ontwikkelen van lesmateriaal voor jongeren. Dankzij de inzet van deze expertise is Energy City door docenten gemakkelijk te gebruiken. De online presentatie, het lesmateriaal en het spel zijn tijdens de ontwikkeling door docenten en leerlingen getest. DST geloof in de kracht van beleving om jongeren te bereiken, wat goed aansluit bij de wensen van EBN. Docenten en andere geïnteresseerden hebben gratis toegang tot het lespakket van Energy City via de website: https://www.lespakketenergycity.nl/. Via deze website kan gratis een docentenhandleiding worden aangevraagd en lesmateriaal worden gedownload.