Home Nieuws Directievoorzitter EBN legt functie neer

Directievoorzitter EBN legt functie neer

Nieuws

Directievoorzitter Jan Dirk Bokhoven (58) legt per 1 november zijn functie bij EBN neer. Bokhoven heeft er dan acht jaar opzitten als CEO van de staatsdeelneming die actief betrokken is bij het opsporen, produceren, opslaan en verhandelen van olie en gas. EBN is onder de leiding van Bokhoven uitgegroeid tot een volwassen investerings- en kennispartner voor internationale olie- en gasmaatschappijen.

Vanaf 1 november zal Jan Boekelman (de huidige directeur Finance van EBN) optreden als waarnemer tot het moment dat de ontstane vacature definitief is ingevuld. Het directieteam van EBN bestaat verder uit Berend Scheffers, directeur Technology, en Thijs Starink, directeur Asset Management.

Hein van Oorschot, voorzitter van de raad van commissarissen van EBN, over het aftreden van Jan Dirk Bokhoven: “EBN is een bijzonder professionele en slagvaardige organisatie en een onmisbare schakel in de Nederlandse olie- en gaswereld. Daar heeft Jan Dirk een duidelijke bijdrage aan geleverd. Het besturen van EBN in de sterk veranderde maatschappelijke context zal een van de grootste uitdagingen voor de opvolger zijn.”

De ondernemingsraad van EBN laat in een reactie weten: “Onder Jan Dirk is EBN de afgelopen jaren uitgegroeid tot een sterke en menselijke organisatie, waar we hem zeer dankbaar voor zijn. Het fundament staat als een huis. Hiermee kunnen we met veel vertrouwen de toekomst ingaan.”

Het proces om tot een opvolger van Jan Dirk Bokhoven te komen is inmiddels in gang gezet.