Home Nieuws Diederik Samsom commissaris bij EBN

Diederik Samsom commissaris bij EBN

Nieuws

Utrecht, 22 maart 2018. – Diederik Samsom is benoemd als commissaris van EBN. De kernfysicus van huis uit en oud-partijleider van de PvdA neemt binnen de RvC de plek in van Hein van Oorschot, die na drie termijnen afscheid neemt van EBN. Jaap Huijskes, sinds 2016 lid van de RvC, neemt per 22 maart de voorzittershamer over van Van Oorschot.

Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN, is zeer blij met de benoeming van Samsom. “Met Diederik Samsom hebben we een commissaris in onze gelederen met zeer veel passie voor en kennis van de energietransitie. Zijn komst bij EBN past uitstekend bij onze ambitie om met EBN een actieve rol te nemen in het realiseren van een CO2-neutrale energievoorziening. Als ondernemer in de ondergrond brengt EBN haar kennis en ervaring in bij de ontwikkeling en uitrol van geothermie en CO2-opslag in Nederland. Met Diederik Samsom hebben we een commissaris die daar bijzonder goed op aansluit.”

© Werry Crone

Diederik Samsom (1971) is sinds eind 2016 actief als zelfstandig adviseur op het gebied van energie. Hij doet in die rol onder meer opdrachten voor HVC Alkmaar (geothermie), DNV-GL (offshore windenergie) en de Rijksoverheid. Samsom is tevens benoemd als voorzitter van de sectortafel Gebouwde Omgeving binnen het nieuwe Klimaatakkoord. Diederik Samsom: “Ik vind EBN een bijzonder interessant bedrijf. Het kan wat mij betreft een scharnierfunctie innemen in de energietransitie. Om daar als commissaris een bijdrage aan te kunnen leveren zie ik echt als een prachtige uitdaging.”

Naast Samsom bestaat de RvC van EBN uit Jaap Huijskes (voorzitter), Liesbeth Kneppers-Heijnert, Jan Willem Weck en Wouter de Vries.