Home Nieuws Carolien Gehrels benoemd als commissaris bij Energie Beheer Nederland

Carolien Gehrels benoemd als commissaris bij Energie Beheer Nederland

Carolien Gehrels  is per 1 december 2021 benoemd als lid van de raad van commissarissen van Energie Beheer Nederland (EBN). Zij neemt daarmee de vrijgekomen positie in van Sharon Dijksma  die burgemeester van de stad Utrecht is geworden. Gehrels (53) was van 1997 tot 2006 verbonden aan managementadviesbureau Berenschot en daarna (2006–2014) wethouder bij de gemeente Amsterdam. Bij advies-en ingenieursbureau Arcadis is ze momenteel Global Director Energy Transition. Carolien Gehrels is tevens voorzitter van het uitvoeringsoverleg Industrie van het Klimaatakkoord.

Jaap Huijskes, voorzitter van de Raad van Commissarissen van EBN: “Ik ben bijzonder blij met de toetreding van Carolien Gehrels. Met haar krijgt de RvC opnieuw een zeer ervaren en deskundig toezichthouder en bestuurder. Zij brengt naast een breed netwerk onder meer uitstekende kennis en expertise mee op het gebied van energie en infrastructuur, maar ook van politiek bestuurlijke en maatschappelijke processen. Daarbij sluit ze uitstekend aan bij de kennis en kunde van onze andere commissarissen. Ik zie er naar uit om met haar samen te werken.”

Carolien Gehrels: “EBN speelt als organisatie op het snijvlak van publiek-private samenwerking een cruciale rol in de energietransitie, wat een van de grootste technische en maatschappelijke vraagstukken is voor de komende decennia. De mensen bij EBN beschikken over veel kennis en zijn daarnaast gedreven om een belangrijke bijdrage te leveren aan de verduurzamingsambitie van Nederland.  Dat motiveert me enorm en ik kijk ernaar uit om waar dat kan een bijdrage te leveren aan onze klimaatneutrale toekomst.”

Foto van Carolien Gehrels
Carolien Gehrels