Home Nieuws Berte Simons leidt CCUS bij EBN

Berte Simons leidt CCUS bij EBN

Berte Simons wordt vanaf 1 januari aanstaande de nieuwe program manager Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS) van Energie Beheer Nederland (EBN).

Simons (38) werkt nu nog bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV waar ze sinds 2018 directeur is van het bedrijfsonderdeel Digital Services Maritime and Aviation. Ze heeft in haar periode bij Royal HaskoningDHV, vanaf 2006, grootschalige en complexe projecten en commerciële trajecten geleid in de vakgebieden mijnbouw, zware industrie en maritieme wereld (o.a. havens). In die hoedanigheid heeft ze intensief met bedrijven en overheden gewerkt als consultant, business unitdirecteur en landendirecteur.

Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN, toont zich verheugd met de komt van Simons. “Ik zie Berte als een welkome aanvulling voor EBN en voor het CCUS-team in het bijzonder. Met dat team leveren we in samenwerking met andere partijen een belangrijke bijdrage aan de CO2-reductiedoelstelling van het kabinet. Met stevige ambities zetten we concrete stappen in de richting van CO2-opslag in lege gasvelden onder de zeebodem. Met haar ervaring en daadkracht kan ze een grote rol spelen in het verder ontwikkelen en realiseren van deze  ambities.”

Foto van Berte Simons

Berte Simons