Home Nieuws Over aardlagen en boortorens, EBN lanceert Hoewerktgaswinnen.nl

Over aardlagen en boortorens, EBN lanceert Hoewerktgaswinnen.nl

Nieuws

Vanaf vandaag is op informatieplatform www.hoewerktgaswinnen.nl alles te lezen over de procedures rond gaswinning uit kleine velden in Nederland, van aardlagen tot boortorens, van seismisch onderzoek tot het opruimen van een veld. Het platform illustreert de technische en juridische processen die bij alle verschillende fases van gaswinning komen kijken. Een geologische module vertelt daarnaast het verhaal van het ontstaan van de gasvelden.

EBN lanceert deze website om een bijdrage te leveren aan transparantie rond de activiteiten van opsporen en winnen van aardgas. De website zal een rol spelen in de informatievoorziening rond de voorbereiding en uitvoering van projecten en is daarom toegespitst op de betrokken partijen, in het bijzonder de provincies en gemeenten en geïnteresseerde omwonenden. Informatief beeldmateriaal is beschikbaar voor een heldere uitleg over gaswinning en al haar fases. Meer specialistische informatie over de wet- en regelgeving is daarnaast ook beschikbaar.

Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN: “Hoewerktgaswinnen.nl is een belangrijke tool in de informatievoorziening rond gasprojecten in Nederland. De website helpt de verschillende belanghebbenden om inhoudelijk samen op een constructieve manier de discussie te voeren, waarbij inspraak en draagvlak leidend zijn als het gaat om besluitvorming. EBN vindt het belangrijk dat zij op deze manier een bijdrage kan leveren aan het inzichtelijk maken van de diverse aspecten van gaswinning.”