Home Focus Uitgave #5 2023
Icoon van een oog

Focus - energie in beweging

Home Focus Uitgave #5 2023

Focus #5 – 2023

Lees hier alle artikelen uit de vijfde Focus van dit jaar.

Afbeelding van dubbele accent

Koning aandachtig toeschouwer bij onderzoeksboring aardwarmte

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdag 15 november Ouder-Amstel (bij Amsterdam) bezocht waar de eerste onderzoeksboring naar aardwarmte is begonnen. Het bezoek van de Koning was ter ere van het 50-jarig bestaan van Energie Beheer Nederland.

Lees hier het nieuwsbericht en bekijk de sfeerimpressie.

Afbeelding van dubbele accent

Een duurzame bron aan warmte

De onderzoeksboring in Ouder-Amstel is een nieuwe fase in het SCAN-onderzoek. EBN brengt met subsidie van de overheid het aardwarmtepotentieel van de Nederlandse ondergrond in kaart. Marten ter Borgh (Geoscientist) en Reinout Storm (Project Lead SCAN) vertellen hoe dit in zijn werk gaat.

Lees het interview.

Foto van Reinout Storm
Foto van het verkiezingsdebat met Liesbeth Staats en kandidaat) kamerleden energie van CDA, VVD, GroenLinksPvdA, BBB en NSC
Afbeelding van dubbele accent

Verkiezingsdebat in het teken van de energietransitie

In aanloop naar de verkiezingen organiseerde EBN in samenwerking met BNR het energiedebat. Onder leiding van presentatrice Liesbeth Staats gingen (kandidaat) Kamerleden energie van CDA, VVD, GroenLinks-PvdA, BBB en NSC met elkaar in gesprek over vier centrale thema’s in de energietransitie.

Lees het artikel.

Afbeelding van dubbele accent

Gasopslag Bergermeer wederom (bijna) geheel gevuld

Dit jaar waren de gasopslagen minder in het nieuws, maar achter de schermen werd er alles aan gedaan om zo goed mogelijk voorbereid de winter in te gaan. Alle reden om Bas Brouwer (CFO EBN) hierover een aantal vragen te stellen.

Lees het interview.

Foto van Bas Brouwer, CFO van EBN

Abonneer en ontvang Focus 4x per jaar in jouw inbox

‘Focus – energie in beweging’ is een uitgave van EBN en verschijnt vier keer per jaar. Ons digitale magazine is bedoeld voor partners, relaties, belanghebbenden en geïnteresseerden.

Klik hier en abonneer!