Home Focus Uitgave #4 – 2023
Icoon van een oog

Focus - energie in beweging

Home Focus Uitgave #4 – 2023

Focus #4 – 2023

Lees hier alle artikelen uit de vierde Focus van dit jaar.

Foto van Marieke Vollering
Afbeelding van dubbele accent

Iedereen moet kunnen meedoen aan de transitie

Energie Beheer Nederland bestaat 50 jaar. Tijdens dit jubileumjaar zamelt EBN geld in om De Energiebank te helpen bij het realiseren van haar missie: energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedereen. Marieke Vollering, directeur van de Energiebank, en de CEO van EBN, Jan Willem van Hoogstraten, spraken met elkaar over achtergrond en ambitites van De Energiebank.

Lees hier het gesprek.

Foto van Mimi Eelman
Afbeelding van dubbele accent

Succesvol acteren in de warmtetransitie is een zoektocht

Hoe bepaal je als gemeente of een warmtenetwerk wel de beste oplossing is en hoe kom je aan voldoende duurzame warmte? We vroegen het aan Mimi Eelman, regisseur Energietransitie gemeente Amsterdam, en Anne Marie van Osch, bestuurslid Stichting Warmtenetwerk.

Lees hier het gesprek.

Afbeelding van dubbele accent

Alleen marktdenken is niet genoeg voor de energietransitie

“Het is uitstekend dat onze overheid deze energietransitie probeert te regisseren”, stelt Berte Simons, Business Unit Director CO2-opslag en -transportsystemen bij EBN. Zij adviseert echter een andere aanpak op basis van onderzoek wat zij daar naar heeft gedaan.

Lees hier het artikel.

Afbeelding van dubbele accent

Ga eens kijken in jouw eigen wijk

De ‘transitie van onderop’ gaat niet zonder horten of stoten. Hoe pak je dit aan? We gingen in gesprek met Neo de Bono, die met de wijk werkt aan verduurzaming en ziet wat er nodig is voor een meer rechtvaardige transitie.

Lees hier het gesprek.

Afbeelding van een rood potlood en een ingekleurd bolletje - stemformulier
Afbeelding van dubbele accent

Inbreng EBN Tweede Kamerverkiezingen 2023

In aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen op 22 november 2023, heeft Energie Beheer Nederland een aantal aanbevelingen voor het toekomstige energiebeleid gedeeld met de verkiezingsprogrammacommissies van politieke partijen.

Lees hier het nieuwsbericht.

Abonneer en ontvang Focus 4x per jaar in jouw inbox

‘Focus – energie in beweging’ is een uitgave van EBN en verschijnt vier keer per jaar. Ons digitale magazine is bedoeld voor partners, relaties, belanghebbenden en geïnteresseerden.

Klik hier en abonneer!