Home Focus Uitgave #3 – 2022 : Najaar 2022
Icoon van een oog

Focus - energie in beweging

Home Focus Uitgave #3 – 2022 : Najaar 2022

Focus #3 – 2022

In deze najaarseditie van Focus gaan we met professionals uit de energiesector in gesprek over thema’s die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie en een klimaatneutrale energievoorziening.

Welke rol speelt aardgas hierin? En welke kansen biedt aardwarmte voor de lokale warmtetransitie? Ook blikken we terug op de Transition Talks on Tour en kijken we vooruit naar het Energieontbijt 2023.

Aardwarmte en de energietransitie
Afbeelding van dubbele accent

Aardgas nu nog nodig voor leveringszekerheid en betaalbaarheid

Nicolien Vrisou van Eck en Douwe van Leverink, programme managers van respectievelijk de thema’s E&P Assets en Exploratie van EBN, duiken in de vraag welke rol aardgas uit eigen bodem nog speelt op weg naar een klimaatneutrale energievoorziening.

Lees hier het gesprek.

Foto van Atse van Pelt
Afbeelding van dubbele accent

Aardwarmte is cruciaal, maar vergt voldoende schaal

Atse van Pelt is projectleider Energie bij Natuur & Milieu. Samen met Eveline Rosendaal, teamlead marktontwikkeling Geo-Energie bij EBN, gaat hij in gesprek over kansen en uitdagingen van aardwarmte voor de lokale warmtetransitie.

Lees hier het gesprek.

Foto Laurens de Vries
Afbeelding van dubbele accent

In gesprek over complexe energietransities

30 september hield professor Laurens de Vries zijn intreerede voor de leerstoel ‘Complex Energy Transitions’ aan de TU Delft. Wat behelst deze leerstoel, die door EBN mogelijk is gemaakt, en hoe kijkt Laurens naar dit vakgebied? Jan Douwe Kroeske gaat hierover met hem gesprek.

Bekijk de video.

Abonneer en ontvang Focus 4x per jaar in jouw inbox

‘Focus – energie in beweging’ is een uitgave van EBN en verschijnt vier keer per jaar. Ons digitale magazine is bedoeld voor partners, relaties, belanghebbenden en geïnteresseerden.

Klik hier en abonneer!