Home Focus Uitgave #2 – 2022: Impact
Icoon van een oog

Focus - energie in beweging

Home Focus Uitgave #2 – 2022: Impact

Thema #2 – 2022: impact

In deze editie van Focus staat het thema ‘Impact’ centraal. Duurzame impact in de breedste zin van het woord om de energietransitie te versnellen.

We gingen in het kader van het EBN jaaroverzicht 2021 in gesprek met professionals die, ieder op hun eigen manier en hun eigen terrein, impact realiseren in de energietransitie. Lees hieronder hun verhalen en verrassende visies op leiderschap, leveringszekerheid van energie, aardwarmte en verbondenheid met de omgeving.

Foto van Maria van der Heijden
Afbeelding van dubbele accent

Het ongemak in de ogen kijken

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO-Nederland, heeft een duidelijk doel voor ogen: de economie transformeren naar een nieuwe. 2025 is daarbij de streefdatum. Monique Wesly, manager communicatie & public affairs en Nicolien Vrisou van Eck, programmamanager, beiden van EBN, gingen met haar in gesprek.

Lees hier het interview.

Foto van Annemieke Nijhof
Afbeelding van dubbele accent

Leiderschap in de energietransitie

In een open gesprek gaan Annemieke Nijhof (Deltares) en Jan Willem van Hoogstraten (EBN) in op het thema leiderschap. Wat betekent dat voor hen? Hoe zien zij zichzelf? Over welke schaduw moeten zij heen stappen? En wat voor soort leiderschap is nodig voor de energietransitie?

Lees hier het interview

Foto van Olof van der Gaag
Afbeelding van dubbele accent

Besparen, verduurzamen & afhankelijkheid

Laurens de Vries (TU Delft/EBN), Olof van der Gaag (NVDE) en Barthold Schroot (EBN) spraken met Marcel Hoenderdos (EBN) over de verschillende dimensies van de zogeheten ‘badkuip’. Luister wat zij te zeggen hebben over energiebesparing, de noodzaak tot snel verduurzamen en waarom de importafhankelijkheid best op te lossen is.

Beluister hier de podcast.

Foto van Janine Verheij
Afbeelding van dubbele accent

De impact van aardwarmte

Janine Verweij is directeur van branchevereniging Geothermie Nederland. Herman Exalto is manager thema geothermie bij EBN. Ze gaan in gesprek over de impact van aardwarmte op de energietransitie in Nederland en het versnellingstraject gebouwde omgeving in het bijzonder.

Lees hier het interview.

Abonneer en ontvang Focus 4x per jaar in jouw inbox

‘Focus – energie in beweging’ is een uitgave van EBN en verschijnt vier keer per jaar. Ons digitale magazine is bedoeld voor partners, relaties, belanghebbenden en geïnteresseerden.

Klik hier en abonneer je!