Home Feiten en cijfers Kennisbank Aardwarmte Non-Alloy Based Tubulars Literature Review

Non-Alloy Based Tubulars Literature Review

Het doel van deze literatuur studie is een overzicht te bieden van het gebruik van “non-alloys”(alle materialen die niet bestaan uit metalen of legeringen) voor de constructie van geothermische putten. Het selecteren van het juiste materiaal is van groot belang voor het waarborgen van de putintegriteit gedurende de gehele levensduur van de put. Daarnaast kan de juiste materiaal keuze ervoor zorgen dat een project niet met onverwachte kosten te maken krijgt indien de integriteit van de put hersteld moet worden.

Historisch gezien werd carbon staal veel gebruikt voor geothermische putten in Nederland. Deze metallurgie bleek gevoelig voor corrosie, met integriteitsproblemen en hoge kosten tot gevolg. Diverse studies hebben aangetoond dat legeringen een beter alternatief zijn. Daarnaast bestaan er non-alloys, die relatief onbekend zijn maar recentelijk grote technische sprongen vooruitgang hebben laten zien.

Dit rapport biedt een overzicht van de bestaande kennis over non-alloys, op basis van literatuur en op basis van informatie die beschikbaar is gesteld door leveranciers van deze materialen.