Home Feiten en cijfers Kennisbank Energietransitie Infographic Energy Worldwide

Infographic Energy Worldwide

Op maandag 22 april 2024 is de infographic “Energy Worldwide Facts & Figures” door Jan Willem van Hoogstraten (CEO EBN) overhandigd aan minister Jetten tijdens het World Energy Congress.

EBN presenteert ieder jaar de infographic ‘Energie in Cijfers’ waarin de belangrijke feiten en cijfers over het Nederlandse energiesysteem in kaart worden gebracht. In het kader van het World Energy Congress, het grootste energie-evenement ter wereld, is een internationale variant ontwikkeld die een diepgaand overzicht biedt van het mondiale energielandschap, inclusief informatie over energiebronnen, verduurzaming en emissies wereldwijd. Zo omvat de infographic onder andere details over de diversiteit aan energiebronnen per continent en de trends in energieverbruik en emissies wereldwijd. Bovendien wordt de afhankelijkheid van Europa van externe energiebronnen inzichtelijk gemaakt, evenals de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met de toepassing, winning en verwerking van kritische metalen.

Met deze internationale infographic wil EBN stimuleren dat de dialoog over de energietransitie ook over landsgrenzen heen wordt gevoerd op basis van de juiste feiten en cijfers.

Download de infographic rechts via de oranje knop.

Download hier het .zip bestand met alle losse afbeeldingen.