Home Events Week van de Aardwarmte 2022 Heeft de warmtetransitie een crisisaanpak nodig?

Heeft de warmtetransitie een crisisaanpak nodig?

We zetten alle zeilen bij om in 2050 de gebouwde omgeving klimaatneutraal krijgen. De energiebehoefte in de gebouwde omgeving komt voor ruim 60% voor rekening van de warmtevraag.

Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina

De druk op het transitieproces is verder toegenomen door de crisis met Rusland, want is onze gastoelevering op korte termijn wel voldoende zeker? Vragen de energietransitie en de warmtetransitie niet om een crisisaanpak?

Er is een keur aan mogelijke duurzame warmteoplossingen. Van individuele warmtepompen aangesloten op het collectieve elektriciteitsnetwerk tot duurzame warmtenetwerken op basis van afvalwarmte en aardwarmte. Deze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. In deze dialoogtafel onderzoeken we in welke vorm een duurzaam energiesysteem met behulp van (collectieve) duurzame warmte vorm moet krijgen. Specifiek kijken we naar:

  • Hoe benader je de te maken keuzes: bekijk je deze vanuit laagst mogelijke nationale¬†maatschappelijke kosten, of juist vanuit schaarste aan middelen?
  • In welke mate draagt de crisis met Rusland bij aan het transitietempo en waar gaat het knellen? Hoe maken we tempo en hoe komen we aan voldoende warmte? Is een crisisaanpak nodig?
  • Wat is er nodig qua systeemverandering om te zorgen dat duurzame warmte versneld wordt uitgerold? In welke mate ontlast een warmtenet het elektranet?
  • Welke voor- en nadelen kleven aan verschillende vormen van warmte en vormt de inzet van energie- en warmtehubs een oplossing?
Wanneer

12 september 2022
15:30 - 16:45 uur

Locatie

Online of bij EBN te Utrecht

Kosten deelname

Gratis

Voor wie
Politici, bestuurders en beleidsmakers bij overheden, woningcorporaties en (lokale) energie- en warmtebedrijven

Soort event
Dialoogtafel

Logo van Week van de Aardwarmte 2022 op ondergrond

Aanmelden voor dit event

ma_12sep22_middag

Voer onderstaand uw gegevens in om u aan te melden. U ontvangt ter bevestiging van uw aanmelding een email. Afhankelijk van uw keuze bevat deze de kijklink voor het event of informatie aangaande uw deelname op het kantoor van EBN.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw keuze*
Aanhef*
Naam*
Focus nieuwsbrief
Privacy*
Bekijk nu het programma
Lees meer