Home Events Kick-off Panorama Opslag

Kick-off Panorama Opslag

Op 27 juni vindt tijdens een nieuwe Transition Talks, de inhoudelijke talkshow van EBN, de kick-off plaats van de campagne Panorama Opslag. Samen met experts en andere betrokkenen gaan we dieper in op grootschalige ondergrondse energieopslag, nu en in de toekomst.

Energieopslag speelt al jarenlang een belangrijke rol in ons energiesysteem. In het toekomstige energiesysteem, waarin we primair leunen op wind- en zonne-energie, wordt die rol zelfs cruciaal. Op weg naar 2050 zijn er nog veel vragen en uitdagingen rond de opslag van aardgas, waterstof én warmte, die aandacht vereisen. Onder meer van technische, economische, maatschappelijke, geopolitieke en ruimtelijke aard.

In de tweede helft van 2024 adresseert EBN die vraagstukken in de campagne ‘Panorama Energieopslag’. Samen met experts, beleidsmakers én de betrokken stakeholders kijken we vanuit alle perspectieven naar de rol van energieopslag in het systeem.

De route richting 2050

Donderdag 27 juni bespreken we met de betrokkenen bij grootschalige energieopslag de route richting 2050. We verwelkomen onder meer Nel Aland, de nieuwe gezant Energie­opslag van het ministerie van EZK, Remco Groenenberg (TNO), Marc Londo (NVDE), Yara van ’t Groenewout (ministerie van EZK), Kees-Jan Rameau (Eneco) en Robert Jan van Egmond (TKI Urban Energy). Samen gaan we in gesprek over de mijlpalen en ontwikkelingen rond energieopslag richting 2050.Daarnaast kijken we vooruit naar de vraagstukken die na de zomer worden geadresseerd. Tot slot presenteren we in samenwerking met de Argumentenfabriek de nieuwe informatiekaart ‘Energieopslag’.

Direct aanmelden

Meld je aan

De kick-off Panorama Opslag vindt plaats op locatie bij EBN, aan de Daalsesingel 1.
Na jouw aanmelding ontvang je een bevestiging met praktische informatie.

Wanneer

27 juni 2024
15:30 - 18:30 uur

Locatie

EBN, Utrecht

Kosten deelname

Gratis

Programma
15.30 – 16.00 uur: Inloop
16.00 – 17.15 uur: Kick-off
17.15 – 18.30 uur: Napraten met drankje & hapje

Aanmelden voor dit event

_event_panorama_opslag

"*" geeft vereiste velden aan

Maak je keuze*
Aanhef*
Naam*
Focus nieuwsbrief