Home 50 jaar EBN

EBN 50 jaar

Jubileum: EBN 50 jaar!

In 2023 bestond EBN 50 jaar. Een mooie mijlpaal die we op verschillende manieren en momenten hebben gevierd. Samen met onze collega’s, partners en relaties. Uiteraard vanuit onze publieke rol en met aandacht voor een betaalbare en betrouwbare energievoorziening en de verduurzaming van ons energiesysteem.

Geld inzamelen voor Energiebank Nederland

Op dit moment is energie niet voor iedereen betaalbaar. En de verwachting is dat de komende jaren de prijzen hoog blijven. Ook is het investeren in energiebesparende maatregelen en duurzame energie voor grote groepen Nederlanders niet haalbaar.
Om hier verandering in te brengen, zamelde EBN dit jubileumjaar met al haar activiteiten geld in voor de Energiebank Nederland.
Via 10 lokale energiebanken helpen de vrijwillige coaches meer dan 18.000 huishoudens per jaar om de energierekening blijvend te verlagen. Energiebank Nederland heeft de ambitie om in 2025 zo’n 150.000 huishoudens te helpen.

Tijdens ons jaarlijkse Energieontbijt overhandigde Jan Willem van Hoogstraten een cheque ter waarde van € 50.000,- aan Marieke Vollering, directeur Energiebank Nederland.

Foto van Marieke Vollering en Jan Willem van Hoogstraten met een cheque van 50.000 voor Energiebank Nederland.

Koning aanwezig bij 50 jaar viering

Zijne Majesteit de Koning bezoekt woensdag 15 november Ouder-Amstel (bij Amsterdam) waar de eerste zogeheten onderzoeksboring naar aardwarmte van start is gegaan.

Lees het nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over diverse events en updates.

Direct aanmelden

Event

Van 19 tot 23 juni organiseerden wij, mede in het kader van ons 50-jarig bestaan, het meerdaagse event: De energietransitie – 5 vragen in 5 dagen.

Bekijk de terugblik: 5 vragen in 5 dagen